Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos smietanowy z bazylią

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 1
czosnek 2 zabki
bulion 1 szklanka
sok z cytryny
bazylia
masło 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: sos smietanowy z bazylią

Na masle smazymy czosnek pokrojony (doslowanie 15 s), zalewamy bulionem. Dolewamy smietane i dodajemy bazylie. Najlepiej jakby to byla swieza bzylia. Dodajemy troche soku z cytryny. Przyprawiamy pieprzem i sola. Gotujemy do zgestnienia sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.01.2012 00:23
Super dodatek do obiadu.
zbysio 05.01.2012 23:35
oooooooooooooo
Agnik 03.10.2011 17:52
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak