Przepis i sposób przygotowania na: Quiche ze szpinakiem
Przepis można zmodyfikować. Oregano, oliwki i pomidorki zastąpić posiekanym koperkiem oraz 200g świeżych obranych krewetek. Ciasto można wtedy przygotować tylko z białek mąki
mąka pszenna | 80 g |
mąka pszenna biała | 160 g |
sól | 1 łyżeczka |
masło | 50 g |
woda | 1/2 szklanki |
szpinak | 200 g |
oliwa | 1 łyżka |
czosnek | 2 ząbki |
sól i pieprz | |
jajko | 2 |
mleko | szklanka |
oregano | 1 łyżeczka |
ser feta | 200 g |
oliwki czarne | 80 g |
pomidory koktajlowe (czerwone) | 250 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: