Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos domowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 120 dkg
kapusta biała 90 dkg
łopatka bez kości 60 dkg
boczek wędzony 8 dkg
kiełbasa zwyczajna 30 dkg
cebula 12 dkg
mąka pszenna 4.5 dkg
smalec 9 dkg
przecier pomidorowy 2 dkg
czosnek 0.6 dkg
paparyka 0.3 dkg
pieprz 0.3 dkg
sól 2 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos domowy

Kapustę kiszoną ugotować, dodać kapustę słodką pokrojoną w małą kostkę. Mięso i boczek udusić z cebulą na tłuszczu,gdy miękkie pokroić i dodać do kapusty. Kiełbasę przesmażyć, połączyć. Składniki dodać, przyprawy i zasmażkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 15.11.2013 15:05
po prostu,pychaaaaaaaaaaa !
Bernadeta1 15.12.2012 17:45
dawno nie robiłam bigosu,narobiłaś mi smaku
Jodaj 21.01.2012 09:17
kto go lubi ? Ja :) pyszny ;)
KasiaK90 28.02.2011 22:22
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak