Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne kotleciki.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 3-4 szt
jaja 2 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka 3 łyżki
sól, pieprz
marchew 2 (gotowane)
seler 2 (gotowane)

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne kotleciki.

Rybę i warzywa zmielić , dodać żółtka , sól , pieprz , mąkę i bułkę tartą (jej ilość zależy od wilgotności masy rybnej) . Ubić pianę z białek i połączyć z masą , uformować kotleciki i usmażyć na średnim ogniu na złoto . Tłuszcz powinien być gorący , wtedy ryba wciągnie mniej tłuszczu , potem zmniejszamy płomień . Możemy podać z ryżem i surówką z pekinki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 06.08.2011 20:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak