Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina po pastersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 80 dag
mąka 1/3 szkl
olej 3 łyżki
minimarchewki 2 szkl
ziemniaki 3 szt
cebula 1 szt
pomidory 2 szt
sól
pieprz
bulion 1 szkl mięsny
puree 15 dag z pomidorów

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina po pastersku

Wołowinę pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące. Zrumienić w rondlu na oleju, podlać bulionem, dodać tymianek, przykryć i dusić na małym ogniu 1,5 godziny. Uzupełniać bulionem odparowywany wywar, dodać marchewki, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz cebulę pokrojoną w półplasterki. Gdy składniki będą miękkie dodać puree z pomidorów, doprawić solą i ostrą papryką, gotować jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 04.03.2011 06:09
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak