Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaroniki z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt
migdały mielone 25 dag
cukier puder 35 dag
mąka 3 dag
sok z limonki 1 łyżka
aromat migdałowy 15 kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Makaroniki z migdałami

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i dalej ubijać aż do rozpuszczenia się cukru. Następnie dodać zmielone migdały, sok z limonki, aromat i mąkę, delikatnie wymieszać. Z masy układać łyżeczką okrągłe ciasteczka na przygotowaną blaszkę. Piec w temp 150 stopni około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.05.2012 09:18
pycha
Maniek2 20.02.2012 07:24
mniam
anna186 14.02.2011 12:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak