Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

meksykański kociołek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
olej 2 łyżki
mięso mielone 50 dag
pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka
papryka 1 szt
fasola czerwona z puszki 2 puszki
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: meksykański kociołek

Cebulę obrać, posieka, podsmażyć na oleju, dodać mięso, smażyć, mieszając, aż starci różowy kolor, podlać wodą i dusić 10 minut. Dodać pomidory z zalewą i dalej dusić. Oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę i dodać do mięsa, papryczkę oczyścić z nasion i pokroić w cienkie paski, dodać do mięsa, dusić, aż papryka zmięknie. Gdy mięso będzie miękkie, dodać fasolę czerwoną oraz koncentrat pomidorowy, chwilę poddusić, przyprawić solą, pieprzem i bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 03.03.2011 14:39
uwielbiam to danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak