Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czarna fasola z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
papryczka chili 1 szt
ocet winny 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
cukier 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
boczek wędzony 20 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: czarna fasola z boczkiem

Fasolę moczyć przez całą noc. Cebulę i czosnek obrać. Papryczkę chili oczyścić, pokroić. ugotować fasolę pod przykryciem, około 45 minut, z dodatkiem cebuli, czosnku, papryczki i soli. Gdy fasola będzie miękka, 1/3 rozgnieść widelcem w durszlaku, połączyć z pozostałą fasolą, dodać 1/4 łyżeczki pieprzu, liść laurowy, ocet winny, oliwę, cukier, koncentrat pomidorowy oraz pokrojony i zesmażony - bez tłuszczu- boczek. Wszystko wymieszać, gotować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 03.03.2011 14:42
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak