Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przysmak z udżca

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 2 szt
orzechy 2 łyżki
jabłko 1 szt.
oliwa 4 łyżki
masło 3 łyzki
curry do smaku
pieprz do smaku
indyk 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: przysmak z udżca

Mięso natrzeć curry i przyprawić,odstawić do lodówki na 30min.Na rozgrzanym oleju i maśle smażyć mięso,przełożyć do żaroodpornego naczynia a na patelni podsmażyć pokrojone jabłko,jedną pomarańcz wszystko dodać do mięsa,wlać pół szkl.gorącej wody i piec około50min.w temp200st,C.Gdy mięso się zrumieni polać je sokiem z pomarańczy.piec jeszcze 10min,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 14.02.2011 21:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak