Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z ryżem i papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 50 dag
ryż 2 torebki
cebula 1 szt.
zielona papryka 1 szt.
żółta papryka 1 szt.
pomidor 2 szt.
czosnek 1 ząbek
olej 2 szt.
papryka mielona 1 łyżeczki
masło 2 łyżki
pęczek natki 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z ryżem i papryką

Ugotować ryż,cebulę posiekać,pomidory obrać ze skórki,obrać czosnek.Na rozgrzany olej włożyć filety i smażyć 5min.Czosnek przecisną przez praskę i dodać do mięsa doprawić,filety zdjąć z patelni.Na patelni roztopić masło dodać cebulę,paprykę smażyć 5min,dodać ryż,pomidory przyprawić.Mięso położyć na ryżu dusić 10min.posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 17.06.2011 19:09
Fajny pomysł z położeniem filetów na ryż :)
wiertlo102
wiertlo102 18.02.2011 11:05
mniam
Ewelina45 14.02.2011 21:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak