Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona cebulka z pieczarkami według Agi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 kg
pieczarki 30 dkg
kiełbasa 30 dkg
olej do smażenia
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona cebulka z pieczarkami według Agi

Cebulę obieramy,kroimy na półplasterki ,wrzucamy na patelkę na rozgrzany tłuszcz.Chwilę smażymy na dużym ogniu.Zmniejszamy ogień,podlewamy wodą,dodajemy soli i pieprzu(ewentualnie jak ktoś lubi ziarenka smaku lub podobną przyprawę).Pieczarki czyścimy,kroimy w kostkę,kiełbasę kroimy również w kostkę i podsmażamy na drugiej patelce.Gdy cebula zmięknie łączymy wszystko razem,smażymy jeszcze przez chwilkę.Można do tego wbić ze 4 jajka,wtedy potrawa troszkę złagodnieje.Wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 15.03.2012 16:57
smaczne
cooleczka 29.02.2012 19:16
fajny pomysł
Justyna87 29.02.2012 16:45
smaczne
Papryczka 12.02.2012 14:15
pycha
Wacław 27.10.2011 13:08
b.smaczna kolacyjka !!!
piotereq 08.06.2011 09:27
pyszne
magical66 10.05.2011 23:15
jeszcze takiego miksu nie jadłam :)
kochanyptysiu 28.02.2011 21:49
pycha
Kuchareczekjeden 16.02.2011 10:15
uwielbiam,szczególnie w niedzielę na sniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak