Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny czekoladowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 175 g
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
kakao 2 łyżki
groszki czekoladowe 150 g
gorzka czekolada 100 g
mleko 250 ml
masło rozpuszczone 100 g
jajko 1 szt.
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny czekoladowe

Składniki dzielimy na suche i mokre. Mieszamy w osobnych miskach, następnie mokre wlać do suchych. Wkładać ciasto do wysokości 3/4 foremki. Piec przez 15-20 minut w 200 stopniach.

Przed pieczeniem można udekorować posypką czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 20.12.2011 19:54
super
Natalia/tubisiek 26.09.2011 21:56
muszą być pyszne!!
Beatris 28.07.2011 13:19
Robię bardzo podobne, więc wiem, że są rewelacyjne.
agano 03.07.2011 23:49
moje ulubione
anemon 24.03.2011 07:06
przepyszne muszą być te muffiny
Ewelina47 14.03.2011 06:52
mniammm
aguus 14.02.2011 15:45
Przepyszne!
Misiabe 14.02.2011 12:27
pyyyyysznie wyglądają!!
bami 14.02.2011 10:54
uwielbiam muffiny, a Twoje wyglądają wyjątkowo smacznie! :)
minka 14.02.2011 10:16
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak