Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selera i pieczarek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy gotowany 1 szt
pieczarki marynowane 2 szkl
jabłko 2 szt
groszek konserwowy 1/4 szkl
wino białe wytrawne 1/2 szkl
śliwki suszone 5 dag
majonez 1/2 szkl
sokz cytryny 2 łyżki
pieprz do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
szczypiorek usiekany 3 łyzki
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selera i pieczarek

Śliwki pokroić i zalać winem. Seler i jabłka, obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Pieczarki odcedzić z zalewy, pokroić na plasterki. Jajka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, śliwki, szczypiorek, wymieszać. Przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem i wędliną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.03.2014 20:40
Fajne połączenie.
Katarzyna59 29.11.2013 10:20
pyszna sałatka
Motorek 28.12.2011 14:55
pycha
Wacław 17.12.2011 08:40
fajna i smaczna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak