Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka przenna 1/2 szkl
masło 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
orzechy włoskie 3 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z orzechami

Posiekane orzechy zrumienić na maśle. Do mięsa mielonego wbić 1 jajko, dodać orzechy, mąkę ziemniaczaną, 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne kotlety, zanurzać w roztrzepanym jajku i mące. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. podawać z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.01.2014 09:11
smaczne mielone
Motorek 19.05.2012 09:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak