Kurcak po azjatycku

Kurcak po azjatycku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • imbir

    2 cm
  • pierś z kurczaka

    4 szt.
  • czosnek

    1 ząbek
  • szalotka

    2 szt.
  • wino wytrawne

    200 ml
  • sos sojowy

    6 łyżek
  • olej

    1 łyżka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety do miski , dodać obran imbir, wycisniety przez praskę, pokroić drobno w raz z szczypiorkiem.Połowę dodać do mięsa, reszte odłozyć.Wino wymieszać z sokiem z cytryny i sosem sojowym. Mięso włozyć do przygotowanej marynaty.Odstawić na 30 min. Potem wyjąć , odsączyćsmażyć na oleju, podlać marynatą i zagotować. około 15 min dusić. Następnie wyjąć i pokroić z ukosa na grube plastry. ułozyć na ogrzanym talerzu i trzymać w ciepłym miejscu. Mąkę ziemiaczaną rozprowadzić z dwoma łyzkami wody dodać do sosu z patelni, resztę dymki, mieszając zagotować i polać nim mięso

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

27.07.2011 10:44
super

adam1f

25.05.2011 00:18
pycha

Zośka1

05.07.2010 20:37
egzotyczna nazwa

darek6

03.07.2010 22:08
pychota

Zośka1

02.07.2010 23:09
wszystko do kury : ))

Natalia/tubisiek

09.06.2010 08:30
musi być pyszne :)

maxfighter

01.06.2010 19:04
DO TEGO WINO I ŚWIECE

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat