Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort walentynkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serduszka z czekolady
bita śmietana
powidła śliwkowe
mleko
masło
Biszkopt
olejek rumowy
masa marshmallow

Przepis i sposób przygotowania na: Tort walentynkowy

Gotowe spody o biszkoptów (3 warstwy) skropić olejkiem rumowym i odstawić. Przygotować krem miksując proszek z 300ml mleka i 100g miękkiego masła. Przełożyć nim spód biszkoptu (zostawić na wierzch trochę kremu), na to druga warstwa ciasta, powidła (nie za dużo), trzeci biszkopt. Górę i boki posmarować kremem. Na środek ułożyć ozdoby z masy marshmallow (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/106516/kwiatki-z-masy-marshmallow-dekorowanie-ciast.html). Przed podaniem udekorować bitą śmietaną dokoła oraz płatkami czekolady, np. w kształcie serduszek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 07.10.2011 14:44
Pyszności :)
Zoso 14.07.2011 18:37
smacznie wygląda
Wacław 07.07.2011 08:58
apetyczny i na pewno smaczny ten tort
anja3107 18.02.2011 12:57
ślicznie udekorowany
MAR3STA 15.02.2011 18:52
na pewno był smaczny;)
ben-ka 14.02.2011 10:47
Szybki ten tort:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak