Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Misz-masz lodówkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 300 g
ziemniaki 450 g
kapusta biała 150 g
papryka czerwona 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 1/4 łyżeczki
Kolendra cała Prymat 1/4 łyżeczki
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
olej do smażenia
sól 1/2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1/4 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Misz-masz lodówkowy

Ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę. Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w kostkę, kiełbasę w półksiężyce. Na patelni rozgrzać nieco oleju i podsmażyć kiełbasę. Dosypać pokrojoną paprykę i smażyć 2 minuty. Wsypać ziemniaki i kapustę. Wymieszać i smażyć jeszcze 2 minuty. Dolać 2 szklanki wody (lub bulionu jeśli ktoś ma pod ręką). Dodać przecier pomidorowy i wszystkie przyprawy. Wymieszać. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu aż ziemniaki zrobią się miekkie, około 25 minut. Od czasu do czasu danie trzeba przemieszać.
Smacznego!!

-->Danie jest jeszcze smaczniejsze następnego dnia po odgrzaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 15.08.2012 14:00
super
PaniMISIOWA 14.07.2011 10:38
ciekawy :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak