Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z kielbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
kiełbasa podwawelska 30 dag
czosnek 2 zabki
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bulion warzywny 2 szkl
smalec 2 łyżki
kminek 3 łyzeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z kielbasą

Mięso umyć, przez środek wzdłuż wyciąć otwór, włożyć kiełbasę, natrzeć czosnkiem roztartym z sola, oprószyć pieprzem i zrumienić na smalcu ze wszystkich stron. Obsmażony schab przełożyć na brytfannę, posypać kminkiem, włożyć do piekarnika. w trakcie pieczenia podlewać bulionem. Na tłuszczu w którym smażyło się mięso, zrumienić posiekaną cebulę. Upieczony schab, pokroić na porcje. Do sosu po pieczeni, dodać koncentrat pomidorowy, cebulę i rozmieszaną z wodą mąkę, zagotować. Przyprawić do smaku. Mięso podawać ułożone na sosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 25.01.2014 21:00
zapowiada się smaczny obiad
IlonaAlbertos 21.09.2012 12:25
Zapowiada się bardzo ciekawie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak