Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalarepy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 4 szt
ziemniaki 50 dag
Mięso wieprzowe z kością 50 dag
smalec 2 łyżki
mąka 2 łyżki
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepy

Mięso ugotować w osolonej wodzie. Gdy jest miękkie wyjąć z wywaru. Ziemniaki i kalarepę obrać, pokroić w kostkę, włożyć do wywaru i ugotować do miękkości. Z mąki i smalcu, posiekanej cebuli zrobić zasmażkę. Połączyć z zupą, zagotować. Zupę zdjąć z ognia, dodać obrane i pokrojone na kawałki mięso, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.10.2012 17:17
Takiej zupki nie jadłam, na pewno spróbuję.
mirosława4 20.01.2012 22:31
jestem ciekawa jak smakuje taka zupa nigdy nie miałam okazji jeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak