Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 200 g
ryż 100 g
cebula 1 szt
tłuszcz 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
koperek 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szkl
przecier pomidorowy 100 g
ogórki 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z mięsem

Ryż ugotować na półsypko, połączyć z mięsem mielonym, podsmażoną cebulką i koperkiem. Doprawić solą i pieprzem. Ogórki obrać, przekroić wzdłuż, usunąć pestki. Ogórki napełnić farszem mięsno-ryżowym, ułożyć w rondlu, dodać łyżkę margaryny i szklankę wody, dusić 20 minut. Do sosu dodać przecier, doprawić śmietaną i mąką. Bardzo dobre z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 23.05.2012 11:54
super
Kaja35 23.05.2012 11:54
super
anulka69 04.12.2011 11:53
smaczne
Rique 15.07.2011 08:10
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak