Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Rossa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ciasto:
margaryna 20 dag
mąka 2,5 szkl
żółtko jajek 4 szt
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 małe opakowanie
Na ser:
ser 1 kg
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 1 szkl
jajko 3 szt
mleko 2 szkl
olej 1/2 szkl
budyń śmietankowy 1 szt
cytryna 1 szt
Na pianę
cukier 1/2 szkl
tłuszcz do formy
białko 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Rossa

Ciasto:
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść razem na jednolitą masę. Wylepić nim dno i boki blachy ( blachę wcześniej wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą).
Ser:
Jajka, cukier, olej razem zniksować dodając po trochu sera, mleka i budyniu. Na koniec wycisnąć sok z cytryny.
Wylać na ciasto i piec około 45-50 minut w temp. 180* - 200* .
Po upieczeniu wyciągnąć ciasto, na nie położyć pianę z białek i cukru. Równo rozsmarować i piec jeszcze 5-10 minut. Po tym czasie wyłączyć i otworzyć piekarnik i ale zostawić jeszcze na kilka minut ciasto w otwartym piekarniku. SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 06.07.2011 23:24
smaczny i piękny
joanna77 10.03.2011 10:05
pyszny
AgaS10 24.02.2011 18:58
małe dzieło sztuki:)
Ania67 24.02.2011 11:06
Wygląda prześlicznie
MAR3STA 23.02.2011 17:15
sernik cudeńko:)
Krystyna32 17.02.2011 08:49
ale pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak