Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola szparagowa w sosie śmietanowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 60 dkg
śmietana 0,5 szklanki
tłuszcz 5 dkg
jajko 2 szt.
sól do smaku
cukier do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
zielenina 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola szparagowa w sosie śmietanowym

Umytą fasolę pokroić na 3-4 części. Zalać dwiema szklankami wrzącej wody, ugotować z odrobina cukru. Gdy fasola zrobi się miękka, zrobić zasmażkę z tłuszczu i mąki, rozprowadzić śmietaną i wywarem z fasoli, zagotować i posolić. Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek i posiekać. Posypać fasole jajkami i posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 12.03.2012 21:42
interesujące
bernadetta2 02.08.2011 14:52
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak