Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek serowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały ser 0,75 kg
żółtko jajek 5 szt.
cukier 25 dkg
masło 10 dkg
ugotowany ziemniak 1 szt.
cukier waniliowy 1 opakowanie
rodzynki 10 dkg
skórka pomarańczowa 1 łyżka
migdały 5 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek serowy

Ser i ziemniaka zmielić w maszynce. Żółtka jaj z masłem, cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na gładką masę, dodawać stopniowo ser i cały czas ucierać. Do utartej masy serowej dodać umyte rodzynki, posiekaną skórkę pomarańczową, wymieszać i równo ułożyć na blasze. Mazurek posypać posiekanymi migdałami i wstawić do pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 29.04.2011 12:58
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak