Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
ziemniaki 30 dag
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
śmietanka 4 łyzki
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z pieczarkami

Ziemniaki obrać, pokroić, włożyć do 1 l wrzącej osolonej wody i gotować. Następnie dodać pokrojoną pietruszkę, liść laurowy, utartą na tarce o dużych otworach marchew i posiekaną cebulę. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone pieczarki i rozmieszaną w zimnej wodzie mąkę, gotować przez kwadrans. Zupę zdjąć z ognia, wlać śmietankę, przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 30.12.2012 20:25
uwielbiam tą zupę, zwłaszcza z makaronem - świderki
IlonaAlbertos 30.12.2012 12:45
Lubię takie zupki.
Łukasz15 21.07.2012 11:00
Pyszna zupka
Iwona51
Iwona51 12.04.2011 12:48
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak