Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka z sosem serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 1/2 kg
jajko 1 szt.
sól
ser z niebieską pleśnia 10 dag
twaróg 20 dag
mleko 6 łyżek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka z sosem serowym

Ziemniaki obierz, ugotuj, przeciśnij przez praskę. gdy wystygną dodaj mąkę, jajko, szczyptę soli i zagnieć ciasto. Formuj z niego wałeczki, lekko je spłaszcz i ukośnie pokrój je na kopytka. Włóż je do posolonego wrzątku i gotuj 5 minut od chwili, gdy wypłyną. Ser pleśniowy rozgnieć widelcem. Utrzyj z twarogiem i mlekiem, wymieszaj, przypraw do smaku i mocno podgrzej, ale nie gotuj. Gorącym sosem polej odcedzone kopytka i posyp je natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basia70 12.03.2011 17:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak