Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - krem z pstrąga

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 50 g
mąka pszenna 25 g
wędzony filet z pstrąga 300 g
śmietana kremówka 200 ml
sos worcester 1 łyżka
natka pietruszki
bulion warzywny 1/2 l
wino białe 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - krem z pstrąga

W garnku stopić masło , mieszajac , podsmażać w nim mąkę , aż będzie jasnożółta. Wlać powoli bulion i ubijać zasmażkę miotelką, gotować powoli 3 min. Filety z pstrąga pokroić w małe kawałki i włożyć do zupy, dodać kremówkę , białe wino i sos worcester. Zupe przyprawić solą , pieprzem i sokiem z cytryny , zagotować i posypać natka pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 16.08.2011 22:52
pyszności
stokrotka 20.02.2011 17:10
świetna
magical66 15.02.2011 19:10
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak