Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z żołądków drobiowych

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki z kurczaka 800 g
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
por 100 g
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
pieprz do smaku
smalec 1 łyżka
mąka 1,5 łyżki
woda 2 l
majeranek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z żołądków drobiowych

Żołądki umyć i pokroić na paseczki.
Wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować na małym ogniu 20 minut.
Dodać sól, liść laurowy, ziele i pokrojone w słomki marchewki, pietruszkę i seler, majeranek, oraz dodać natkę selera, pokrojoną porę i cebulę.
Gotować do miękkości warzyw.
Pod koniec gotowania dodać do smaku pieprz i maggi, ewentualnie dosolić.
Na patelni rozgrzać smalec, dodać mąkę i zrobić zasmażkę.
Gotową zasmażkę dodać do flaczków, dokładnie ja rozprowadzić i zagotować.
Flaczki podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 07.06.2012 01:09
dobre
adam1f 07.06.2012 01:09
dobre
kotlet 10.10.2011 16:37
fajni9e wygląda
Ela11 09.10.2011 14:05
super przepis ,bardzo lubię flaczki
eli_555 13.09.2011 22:40
bardzo dobre
danusia19671 02.04.2011 18:20
uwielbiam
accee 27.03.2011 23:51
Wyśmienite
amorzenek 19.03.2011 08:04
uwielbiam
iwa643 18.03.2011 07:36
świetny przepis
aginaa 27.02.2011 11:42
super
agnieszka214 21.02.2011 09:43
smaczne
Ewa111 17.02.2011 19:38
kupiłam dzisiaj żołądki i już wiem co z nich zrobię
Katarzyna/kate1980 17.02.2011 08:04
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak