Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kalafiorowa z koperkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
kiełki rzodkiewki 75 g
peczek kopru zielonego 2 szt
oliwa 4-5 łyżek
sól, pieprz
ogórki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kalafiorowa z koperkiem

Kalafior ugotować, odcedzić i podzielić na różyczki. Ogórki obrać i pokroić na cienkie plastry. Paprykę pokroić w drobne paseczki. Kiełki umyć . Koperek drobno posiekać. Oliwę, koperek i ogórki wymieszać z odrobiną soli i pozostawić na 15 minut, po czym dodać do pozostałych składników. Wszystko wymieszać, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać obficie koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 09.08.2011 20:19
ślicznie wygląda
darus 20.07.2011 11:05
świetna
jogobella231
jogobella231 07.06.2011 07:46
super
rybka 24.10.2010 20:05
mam pytanie- czy kiełki rzodkiewki sama chodujesz czy kupujesz?
buksiak12 18.09.2010 13:56
nie lubię kopru...
pawel007 12.07.2010 08:04
mniam mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak