Zupa \"nic\"

Zupa \"nic\"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    4 szkl
  • żółtka

    4 szt
  • cukier

    4 łyżki
  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem. Mleko zagotować, dodać cukier waniliowy, gorącym zalać żółtka, ciągle mieszając. Zupę ostrożnie podgrzać do momentu zagęszczenia. Podawać z piankami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna159

01.06.2010 18:22
Pianki: 4 białka jaj, 2 łyżki cukru, cukier waniliowy. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodając cukier waniliowy. Piane kłaść łyżką na wrzącą wodę lub mleko, gotować pod przykryciem, wyjmować łyżką cedzakową.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat