Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat
olej 80 ml
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany żurawiną

Schab bez kości umyć. Długim nożem zrobić w środku schabu – nacięcie (kieszonkę), gdzie umieścić żurawinę. Następnie przygotować marynatę – sól, pieprz, paprykę, majeranek (można dodać inne przyprawy jeszcze) wymieszać z olejem i wlać do miski blaszanej. Potem oblać marynatą schab i wstawić na noc do lodówki, można w międzyczasie obrócić schab na drugą stronę, aby mięso wchłonęło równomiernie przyprawy. Włożyć do rękawa do pieczenia i piec w temp 180 stopni około 50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 27.03.2012 12:46
schab na 6! super
PaniMISIOWA 09.06.2011 17:50
super
kome 02.04.2011 17:18
Wow... extra!
barbara11561 23.03.2011 17:09
Super schabik
katarzyna124 24.02.2011 15:44
Fajna \"sztuka\" mięska:)
misia53 22.02.2011 01:42
Schabik piękny , z jednym okiem a pożarła bym go wzrokiem!
RenataZ-et 17.02.2011 00:15
Pięknie upieczony schab
Katarzyna/kate1980 15.02.2011 13:56
piękny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak