Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż po meksykańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 6 szt.
kukurydza w puszce 1 op.
fasola czerwona z puszki 1 op.
cebula 2 szt.
ryż 300 g
chili, sól, pieprz do smaku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ryż po meksykańsku

Na rozgrzany olej wrzucić drobno pokrojoną cebulę wraz z parówkami pokrojonymi w kostkę. Na ogniu trzymamy tak długo aż cebula i parówka nabiorą złocistego koloru. W międzyczasie ugotować 3 torebki ryżu. do parówek dodajemy kukurydze i fasolę wraz z zalewą. Wszystko dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Gdy potrawa jest gotowa doprawiamy chili, solą i pieprzem. Mozna ryż dodać do warzyw i wymieszać lub podać obok mieszanki warzywnej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 13.02.2011 23:57
Najs

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak