Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś kaczki w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kaczki 2 szt
sól i pieprz do smaku
masło 10 dag
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pierś kaczki w ziołach

Piersi kaczki podzielić na porcję, każdą natrzeć rozpuszczonym masłem i ziołami prowansalskimi, oprószyć sola i pieprzem do smaku. Smażyć na gorącym tłuszczu, potem
ułożyć w naczyniu żaroodpornym razem z wytopionym tłuszczem, wokół ułożyć połówki jabłek, piec około 30-40 minut pod przykryciem, przed samym końcem pieczenia zdjąć przykrycie aby piersi złapały rumieńca.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 07.09.2011 22:00
apetyczna pierś
Mysiunia 15.02.2011 22:15
rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak