Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z łopatki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
grzyby suszone 10 szt
sól i pieoprz do smaku
cebula 2 szt
mąka 2-3 łyżki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z łopatki

Mięso natrzeć solą i pieprzem dzień wcześniej( ewentualnie można natrzeć ulubioną przyprawą) i odstawić do lodówki,a grzyby namoczyć
pokroić na plastry, rozbić mięso, grzyby namoczone dzień wcześniej pokroić w cienkie paseczki i rozłożyć na płatach mięsa, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami albo okręcić nicią , każdą roladkę obtoczyć mąką i obsmażyć na gorącym tłuszczu, dodać cebulę pokrojoną w piórka, zalać wywarem z grzybów, dopełnić wodą i dusić do miękkości. Podawać z surówką i ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak