Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto krówka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 3/4 szklanki
mąka krupczatka 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
kakao 2 łyżki
krówki 20-30 dag
margaryna 1 łyżka
płatki migdałowe 100 g
masło 1 szt
mleko 3 szklanki
budyń śmietankowy 2 z cukrem

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krówka

Białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie połączyć.Wlać do prostokątnej blaszki.
Biszkopt piec w temp.180stopni
Czas pieczenia 30-40minut

Krem:Ugotować budyń, zimny utrzeć z masłem.
Polewa:Krówki rozpuścić z jedną łyżką margaryny.

Biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem,przykrywamy biszkoptem polewamy polewą krówkową i posypujemy płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 30.09.2012 10:26
znakomite ciasto
dagmara020 07.09.2012 10:08
co? pysznego moja mama robi podobnie:)
ZEWA 30.05.2012 19:42
muszę koniecznie kiedyś zrobić
czekoladka_m 10.05.2012 13:03
Uwielbiam to ciasto, a u Ciebie prezentje się tak smacznie;):)
Ewa104 01.04.2012 16:19
Oj, na deser chętnie bym skosztowała.
Mariposas 08.11.2011 09:01
pycha
MAR3STA 12.12.2010 18:50
pyszna
IlonaAlbertos 30.10.2010 22:04
Bardzo apetycznie wygląda ta Twoja krówka.
Iwusia 26.10.2010 16:18
Pycha ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak