Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kakaowo-marchewkowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 4 szt
cukier 1,5 szkl
olej 2/3 szkl
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao naturalne 2 łyzki
jajko 4 szt
cynamon 1 łyzeczka
czekolada 1/4 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowo-marchewkowe

Marchewkę obieramy i ścieramy na małych oczkach. Mieszamy dokładnie razem z pozostałymi składnikami ciasta (poza czekoladą). Gdy ciasto uzyska jednolitą konsystencje przelewamy je do formy (około 20x40cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180st.

Przestudzone ciasto posypujemy startą gorzką czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 23.01.2012 09:34
Ciasta marchewkowe są przepyszne :)
Grażyna13 09.01.2012 12:55
Pyszne :)
monisia1977 28.06.2011 09:18
dobre
smakowita 21.06.2011 10:23
moje dzieci bardzo je lubią ,
Goya 21.04.2011 22:48
mniam
ziutula
ziutula 05.03.2011 08:07
smacznego......
teresa18 19.02.2011 20:32
aż mi ślinka poleciała:)
accee 18.02.2011 22:18
NAJS
MAR3STA 15.02.2011 18:18
na pewno pyszne;)
bernika 14.02.2011 23:06
fajniste lubie marchewkowe ciasta.
Dorota59 13.02.2011 12:27
nie robiłam, ale ciekawa jestem jak smakuje
Nina7 13.02.2011 12:15
Koniecznie muszę wypróbować przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak