Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki w sosie chili

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 1 opakowanie
ryż ugotowany 1 szkl
marchew gotowana 1 szt
kukurydza marynowana 1/2 szkl
grzyby suszone 3 szt
filet z kurczaka 1 szt
sos chili 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki w sosie chili

Filet z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, zrumienić na oliwie. Grzyby zalać wrząca wodą i ugotować, wyjąc z wywaru i drobno posiekać. Mięso i grzyby włożyć do miski, dodać ugotowany ryż, utartą gotowaną marchew, kukurydzę, wymieszać, przyprawić do smaku. Papier ryżowy włożyć na 2 sekundy do ciepłej wody, odłożyć na chwilę. Następnie nakładać po łyżce farszu i zwijać jak krokiety. Podawać z sosem chili. Sajgonki można smażyć na głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 15.01.2014 18:01
bardzo apetycznie się prezentują :)
IlonaAlbertos 14.04.2013 18:25
Smakowicie wyglądają.
olkaaa 23.11.2012 10:42
bardzo lubię
Łukasz15 18.10.2012 19:11
extra
Seba 23.08.2012 18:50
smaczne
Monika193
Monika193 17.09.2011 18:37
super
ElizaT 24.02.2011 10:57
kiedyś zrobię na Twój sposób bo ja też robię w domu sajgonki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak