Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort makowy po mojemu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa makowa 1 op.
jajko 8 szt
cukier 1 szkl.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
migdały mielone 2 łyżki
sól szczypta
zapach migdałowy mały 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tort makowy po mojemu

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do 8 żółtek wsypać cukier, ubijać na parze aż cukier się rozpuści. Zdjąć z garnka, ostudzić, dodać masę makową, bułkę tartą, zapach migdałowy i mielone migdały. Ubite białka dodac do masy makowej i wymieszać. Wlać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem, piec około 40 minut w temp. 180 stopni. Przeciąć na pół i posmarować masą do tortu makowego wg mojego przepisu. Udekorować migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak