Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa do tortu makowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
cukier puder 4 łyżki
jajko 2 szt.
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: masa do tortu makowego

Całe jajka ubić na parze z 4 łyżkami cukru, ubijać tak długo aż cukier sie rozpuści. Ostudzić, ciągle mieszając. W misce mikserem rozetrzeć masło, dodać powoli masę z jajek, cały czas ubijając. Dodać kakao, dobrze wymieszać. Przekładać nim tort makowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 13.02.2011 10:32
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak