Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto strudlowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dkg
sól do smaku
masło 5 dkg
mleko 10 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto strudlowe

Mąkę przesiać, później wlać do niej mleko i rozpuszczone masło, po czym ciasto wyrobić. Uformować z niego kulę, posmarować masłem i włożyć do suchego rozgrzanego garnka. Odstawić na 25 minut. Ciasto bardzo cienko rozwałkować na dobrze rozsypanej mąką stolnicy, posmarować miękkim masłem i nakładać nadzienie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 26.12.2013 17:24
ale pyszności
Justyna87 11.08.2012 12:06
świetne
Anio?eczek 17.07.2012 17:06
fajne
pigila
pigila 27.02.2012 19:39
super
tomek18 26.10.2011 07:53
super
KasiaK90 16.03.2011 13:52
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak