Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z kremem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
śmietana kremowa % lub % 1 szkl
cukier puder 1 łyzka
galaretka owocowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z kremem

Ciasto francuskie pokroić w paski. Zawinąć na foremki do rurek. Ułożyć na blaszkę, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu zdjąć z foremek. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej wody, ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem , ciągle ubijając wlać przestudzoną galaretkę. Do połowy kremu można dodać rozpuszczoną czekoladę. Krem przełożyć do worka cukierniczego i napełniać rurki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.08.2013 07:22
przepyszne,
IlonaAlbertos 07.08.2012 22:49
Uwielbiam takie rurki.
Zoso 16.02.2012 19:48
wyglądają wyśmienicie
ronald88 11.12.2011 10:05
super
Wacław 04.10.2011 10:15
moje ulubione,pycha,przepis zabieram do mojej ksiegi !
ElizaT 24.02.2011 10:59
widzę, że lubisz piec same smakołyki ;)
MAR3STA 13.02.2011 09:21
ale smakowite te rurki:)
pawel6 13.02.2011 07:47
Pysznie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak