Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalarepowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepy 3 duże
ziemniaki 2 szt
kawałek mięsa
sól, pieprz
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalarepowa

Mięso myjemy, gotujemy wywar. Ziemniaki i kalarepy obieramy myjemy. Ziemniaki kroimy w kostkę kalarepę w platerki. Dodajemy do wywaru gotujemy 20 min. Doprawiamy. Ma patelni rozstapiamy masło, i dodajemy mąkę. Dodajemy do zupy czekamy aż zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak