Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek na zimno z biszkopcikami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 op
krem do tortów śmietankowy 2 szt.
masło 175 g
galaretka 1 szt.
woda 2 szkl
mleko 2 szkl
rodzynki 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek na zimno z biszkopcikami

Na dnie blaszki ułożyć biszkopty.
Mleko zmiksować z kremem do tortów, dodać miękkie masło i dalej miksować od uzyskania jednolitej masy. Gdy masa jest już gotowa dodać rodzynki i przemieszać delikatnie łyżką. Odstawić na 15 min do lodówki.
Na ułożone biszkopty położyć masę kremową.
Przygotować galaretkę i polać nią masę kremową.
Odstawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 16.09.2013 00:08
takie serniczki to ja zawsze bardzo chętnie
PaniMISIOWA 25.12.2012 20:16
super wygląda
smakowita 19.09.2012 08:54
wygląda smakowicie
Joanna108
Joanna108 05.09.2011 08:41
zachęca do spróbowania
ma-pl 15.07.2011 22:18
mniam mniam kto by nie zjadł
jolaxa 12.03.2011 15:48
pycha
gosia47-47 08.03.2011 14:54
super wygląda
marzencia2007 04.03.2011 10:37
moj ulubiony ;)
patusia 13.02.2011 00:34
pycha
agnieszka137 12.02.2011 23:49
smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak