Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona sałata z pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata czerwona 1 szt
pomidory 2 szt
oliwa 3 łyzki
natka pietruszki 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona sałata z pomidorami

Sałatę umyć, osuszyć, pokroić. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Sałatę, pomidory i natkę pietruszki, włożyć do salaterki, skropić sokiem z cytryny, polać oliwą, wymieszać. Przyprawić do smaku. Podawać jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 08.03.2012 00:42
fajne , szybkie i smaczne
IKrakowianka 01.04.2011 22:31
:) oczywiście miała być zielona-nawet nie zauważyłam wcześniej tego błędu ;)
Kuchareczekjeden 30.03.2011 09:23
to w końcu zielona sałata czy czerwona?:)
Kuchareczekjeden 30.03.2011 09:23
to w końcu zielona sałata czy czerwona?:)
accee 12.02.2011 23:14
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak