Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszny bigos 3

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kapusta biała 1/2 kg
przecier pomidorowy 1 słoik
keczup 2 łyżki
boczek 0,5 kg
kiełbasa zwyczajna 0,5 kg
cebula biała 1 szt.
olej
cukier 2 łyzeczki
Liść laurowy suszony Prymat kilka sztuk
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka sztuk
Ziele angielskie całe Prymat kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: pyszny bigos 3

Kapustę białą poszatkować. Kapustę kiszoną wymieszać razem z kapustą białą, dodać ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liście laurowe. Gotować obie kapusty do miękkości.
Boczek oraz kiełbasę pokroić w kostkę. Boczek razem z kiełbasą podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Ugotowaną kapustę odcedzić, dodać do niej boczek, kiełbasę, cebulę. Dodać przecier pomidorowy, keczup. Dodać cukier. Przyprawić do smaku przyprawą do gulaszu, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Wszystko dobrze wymieszać. Bigos najlepiej smakuje na drugi dzień.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 03.08.2015 13:42
dawno nie robiłam bigosu a bardzo lubimy
Ela15 31.05.2015 14:46
musi być pyszny
iza15 14.02.2011 20:33
lubię bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak