Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczka z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 szt
olej do smażenia
jabłka 2 szt
majeranek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczka z jabłkami

polędwiczki nalezy opłukać i osuszyć przyprawić solą i pieprzem nastepnie usmażyć na oleju z kazdej strony
zdjąc z patelni i trzymac w ciepłym miejscu
jabłka pokroic w ósemki usunąc gniazda z nasionamu tak przygotowane jabłka dusimy chwile na tym samym tłuszczu co poprzednio poledwiczki dodajemy troszkę majeranku i chwile dusimy
nastepnie nasza poledwiczkę wyjmujemy na talerz i nacinamy w wachlarz w nacieńcia wkładamy plasterki jabłka
szybkie i ciekawe danie mamy gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 02.04.2011 12:08
uwielbiam
dorotka0000025 01.03.2011 15:44
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak