Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada czekoladowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier 45 g
mąka pszenna 60 dkg
mąka ziemniaczana 0.15 dkg
masło 25 dkg
czekolada gorzka 25 dkg
cukier puder 0.5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czekoladowa

Białka ubić z cukrem, później połączyć z żółtkami i wymieszać z obiema mąkami. Masę rozsmarować na blaszce wyłożonej papierem i piec w 220 stopniach. Ciasto wyjąć na ścierkę, zdjąć pergamin i zwinąć. Czekoladę roztopić, masło utrzeć na puch, dodając schłodzoną czekoladę i puder. ciasto posmarować częścią kremu, zwinąć i posmarować pozostałym kremem. Można udekorować owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 16.07.2013 15:16
Bardzo apetyczna ta roladka.
teresa18 10.05.2013 15:51
bardzo smaczna
Iwusia 01.05.2013 20:38
lubię takie roladki
Jodaj 21.01.2012 07:58
roladka wyśmienita :)
KasiaK90 17.10.2011 10:33
super
KasiaK90 17.10.2011 10:33
super
KasiaK90 17.10.2011 10:33
super
Dorian 07.10.2011 11:58
apetyczna rolada, super wyglada
tomek18 17.06.2011 06:46
pycha
accee 12.02.2011 23:11
Najs

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak