Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z kalafiorów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z wloszczyzny 4 szklanki
kalafior 1
mąka 1 dag
masło 1 dag
śmietana 12 dag
żótko
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: krem z kalafiorów

Umyte kalafiory podzielić na różyczki. Następnie zalać małą ilością wrzącego wywaru i zagotować. z masła i maki zrobić zasmażkę i zagęścić nią wywar. Zagotować. ugotowane kalafiory zmiksować, dodać śmietankę i żółtko. Doprawić do smaku. Podawać z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 13.12.2013 23:14
pyszna zupka
IZABELA29 06.07.2013 20:21
lekka zupka idealna na lato
Grażyna13 06.07.2013 19:56
Smakowity przepis :)
iknbozka 12.03.2012 17:22
fajne
pacpaw 20.11.2011 23:19
nie dodawałem jeszcze groszku ptysiowego do zup

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak