krem z kalafiorów

krem z kalafiorów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z wloszczyzny

    4 szklanki
  • kalafior

    1
  • mąka

    1 dag
  • masło

    1 dag
  • śmietana

    12 dag
  • żótko

  • sól i pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte kalafiory podzielić na różyczki. Następnie zalać małą ilością wrzącego wywaru i zagotować. z masła i maki zrobić zasmażkę i zagęścić nią wywar. Zagotować. ugotowane kalafiory zmiksować, dodać śmietankę i żółtko. Doprawić do smaku. Podawać z groszkiem ptysiowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kate.500

13.12.2013 23:14
pyszna zupka

IZABELA29

06.07.2013 20:21
lekka zupka idealna na lato

Grażyna13

06.07.2013 19:56
Smakowity przepis :)

iknbozka

12.03.2012 17:22
fajne

pacpaw

20.11.2011 23:19
nie dodawałem jeszcze groszku ptysiowego do zup

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat