Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka panierowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka z drobiu 50 dag
mąka 1/2 szkl
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
masło 2 łyżki
cebula 2 szt
oliwa 3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka panierowana

Wątróbkę umyć, oczyścić z żył, oprószyć pieprzem. Jajka wybić do talerza, rozmieszać z odrobiną soli. Wątróbkę panierować w mące, jajka i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie,. Cebulę pokroić w pół krążki, poddusić na maśle, oprószyć solą i pieprzem. Wątróbki podawać z ziemniakami i duszoną cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.09.2013 20:05
Przepis wart wypróbowania.
Kas2 18.09.2012 21:37
pycha! uwielbiam wątróbkę w każdej postaci
Łukasz15 07.04.2012 07:24
pycha
Iwona51
Iwona51 08.10.2011 10:20
super
pacpaw 04.08.2011 22:34
i wyszły takie niby kotleciki
Nina7 13.02.2011 12:16
Nigdy nie panierowałam wątróbki - super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak