Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuczak w migdałach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 80 dag
miód prawdziwy 3 łyżki
olej do smażenia do smażenia
brokuł 1 główka
płatki migdałowe 10 dag
papryka czerwona 1 sztuka
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
sól, pieprz do smaku
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kuczak w migdałach

Filety z kurczaka opłukać,osuszyć,pokroić na małe kotlety,posypać solą i pieprzem.Olej rozgrzać na patelni,przesmażyć mięso ze wszystkich stron.Zdjąć.Na patelnię wlać wino,dodać miód i mieszać aż sie rozpuści.Sos przyprawić solą i pieprzem.Włożyć mięso i podgrzać.
Brokuł umyć,podzielić na różyczki.Gotować 2 minuty w osolonym wrzątku.Odcedzić.Migdały uprażyć na suchej patelni.Cebulę oczyścić i posiekać.Paprykę umyć i pokroić w paskiwarzywa przełożyc do miski i wymieszać.Na talerzach ułożyć usmażone kotleciki,polać sosem i posypać prazonymi migdałami.Podawać z wsześniej przygotowanymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak