Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra według Agi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 1/2 szklanki
woda 1 szklanka
olej 1 szklanka
mąka 2 1/2 szklanki
mąka 3 łyżki
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
kakao 3 łyżki
aromat rumowy 1 fiolka

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra według Agi

Jajka miksujemy z cukrem,dodajemy olej,wodę i zapach rumowy.Miksujemy.Proszek do pieczenia łączymy z mąką i przesiewamy do masy,dobrze miksujemy.Ciasto dzielimy na pół.Do jednej części dodajemy 3 łyżki mąki a do drugiej kakao.Spód dużej tortownicy smarujemy tłuszczem i wysypujemy tartą bułką.Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.Ciasto lejemy do tortownicy po łyżce.Na zmianę jasne i ciemne.Pieczemy około 60 minut.Wierzch można polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 29.02.2012 16:45
super
m1monika 09.01.2012 19:24
apetyczne
PaniMISIOWA 24.12.2011 11:57
bardzo pysznie wygląda
joanna77 17.12.2011 07:07
też taką robię
kanu83 19.11.2011 09:12
śliczności:)
Grazyna0211 10.11.2011 11:41
bardzo lubię to ciasto
Rybciia 04.06.2011 22:46
pyszne ciacho
Barbara/zuza22_85 13.04.2011 14:21
bardzo lubie
Krystyna32 11.04.2011 07:29
extra ciacho
Dorota59 24.03.2011 12:40
bardzo lubię
Ania67 08.03.2011 21:38
Zebra jak się patrzy:)
Haneczka1 22.02.2011 21:21
wygląda smakowicie :)
eduszo
eduszo 13.02.2011 12:57
Super wygląda i tak samo smakuje.
Misiek1 13.02.2011 10:11
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak